duminică, 9 februarie 2014

Jucător oglindat de Ural

Rasă dezvoltată în regiunea Uraliilor de Sud şi de Mijloc. Date precise cu privire la rasele care au stat la baza creării ei nu sunt.
Caractere de rasă
Trunchi: scurt, robust. Cap: mediu, rotunjit, nemoţat sau cu moţ din ureche în ureche. Ochi: albi, mijlocii ca mărime. Gene: moarte, înguste. Cioc: mijlociu, de culoarea pielii. Umflăturile de la baza ciocului: scurte, fin pudrate cu alb. Gât: puternic, de lungime medie, gros, arcuit, cu un fin tremor. Piep: larg, rotunjit , convex. Spate: scurt, lat în umeri. Aripi: de lungime medie, bine strânse de trunchi, purtate sub coadă fără ca vârfurile să atingă solul. Coada: mijlocie, lată, compusă din 14 - 20 rectrice, ţinută la unghi de 30°- 40°. Picioare: scurte, cu pene de 2 - 4 cm lungime. Penaj: strâns lipit de corp. Culoarea: galben sau roşu cu penele spatelui şi capacelor albe; unele exemplare prezintă câţiva fulgi albi pe cap, gât sau/şi piept. Primul penaj este roşu sau galben unicolor, iar după năpârlire capacele devin albe.


alte denumiri: уральские белобокие, уральские статные красно-желто грудые зеркальные, jucator tremurator oglindat de ural
sursa pozelor Link 1, Link 2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu